Märkamatud, kuid rahakotile tuntavad teenustasud

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Oleme harjunud, et teenuste kasutamise eest peame maksma erinevaid tasusid –  pangaülekannete teostamisel, valuuta vahetamisel, lennu- ja bussipiletite ostmisel. Tuleb ette ka olukordi, kus teenustasu suurust mainitakse väikese kirjaga lehekülje lõpus ning tarbija ei märkagi, et on maksnud rohkem.

Näiteks, ettevõte X reklaamib kiirlaenu teenuseid intressimääraga 5% kuus. Tarbija soovib laenata 100 € üheks kuuks ning tema arvutuste järgi ettevõttele X peaks ta sellisel juhul kuu pärast tagastama 105 €. Kiirelt nõustudes laenulepingu tingimustega ning vormistades laenu, avastab ta, et peab kokku tagastama hoopis 107 €, sest 2% laenusummast moodustab veel lepingutasu. Kokkuvõttes teeb see tarbija kuluks mitte 5%, vaid 7% kuus. Esmapilgul 2%-line vahe ei ole suur, kuid mõeldes sellele, et laenusumma võib olla suurem, kui 100 €, siis teatud summa kuu eelarvest lihtsalt “haihtub”.

Toome teise näide: ettevõte Y võimaldab saada kiir- ja tarbimislaenu. Laenulepingu sõlmimisel klient peab tasuma lisaks intressile ka lepingu sõlmimise tasu, milleks on 2% laenusummast. Kui klient soovib tagastada laenu ennetähtaegselt, lisatakse tema lõppsummale hüvitis lepingu ennetähtaegse lõpetamise eest 0,5 % kuni 1 % tagasimakstud summast. Maksegraafiku muutmisel või lisalaenu saamisel tasub klient oma taskust vana lepingu lõpetamise tasu ning uue lepingu sõlmimise tasu.

Mõningad laenuettevõtted küsivad lisatasu näiteks, ülelaekumiste ja tagasikannete, SMSide saatmise ja laenutaotluse läbivaatamise eest.

Erinevalt meie konkurentidest, BestCredit’i väikelaenu lisateenused on kliendile täiesti tasuta. Meil puuduvad teenustasud lepingu muutmise, lisalaenu võtmise, laenu pikendamise, vana lepingu lõpetamise, uue lepingu sõlmimise ning tagasikannete eest. Küsimuste tekkimisel BestCredit’i hinnakirja kohta pöörduge kindlasti klienditeeninduse poole.

Teenuste kasutamisel või laenulepingute sõlmimisel tuleb kindlasti pöörata tähelepanu lepingutingimustele, vajadusel tuleb konsulteerida spetsialistiga ning puuduoleva info või arusaamatuks jäänud punktidele paluda selgitust. Laenutoote valimisel tuleb võrrelda mitte üksnes intressi- või krediidi kulukuse määra, vaid ka laenu kogukulu, mida avaldatakse absoluutarvuna eurodes. Enne laenu võtmist mõelge hoolikalt läbi olukord, kui peaksid tekkima makseraskused ning, kui kalliks läheb Teil sellega seoses maksepuhkus, meeldetuletuskirjad või muud lisatasud ühes või teises laenufirmas. Tasub täpsustada ka ennetähtaegse tagastamisega seotud kulusid, kui tekib võimalus laen varem tagastada ning säästa intresside maksmisel. Tehke kõik otsused kaalutletult ning kiirustamata!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga