Laenuvõtja taust

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Laenu taotledes tuleb meeles pidada, et laenutaotleja tausta kontrollitakse alati. Taustakontroll laenu taotledes tähendab kliendi maksekäitumise kontrollimist, tarbimisharjumuste ülevaatamist ja maksekoormuse leidmist.

Enne laenutaotluse otsust kontrollitakse kliendi tausta alati!

Mõtle põhilistele küsimustele:

  • Milline on olnud Sinu senine maksekäitumine/krediidiajalugu?
  • Millised on Sinu tarbimisharjumused?
  • Millised on Sinu sissetulekud?
  • Millised on Sinu väljaminekud?
  • Milline on Sinu sissetulekute-väljaminekute suhe?
  • Milline on leibkonna maksekoormus?
  • Milline on taotletava laenu kuumakse ja suhe vastavalt sissetulekutele/väljaminekutele?

Kliendi tausta kontrollimine on oluline nii ettevõttele kui ka kliendile. Antud tegevusega on ettevõtte peamine eesmärk maandada võimalikult palju riske ning leida kliendile sobiv laenutoode ja kuumakse. Taustakontroll käib käsikäes vastutustundliku laenamise põhimõtetega. Vastutustundliku laenamise põhimõtted leiad BestCredit OÜ veebilehelt.

Võib juhtuda, et klient hindab oma võimeid üle või ei saa päris täpselt aru laenutingimustest, mistõttu võib taotletav laen kliendile käia üle jõu. Taustakontrolliga ning optimaalse laenusumma leidmisega ettevõtte poolt on kliendile kasulik ning seetõttu ei teki kliendil makseraskusi. Igal kliendil on õigus saada ka laenunõustamist, mis annab taotletavast laenust ja riskidest kiire ja selge ülevaate, et vältida edasisi makseraskusi.

Millisel juhul on laenuotsus negatiivne?

Põhiliselt võib negatiivne laenuotsus võib olla juhtudel, kui kliendi maksevõime ei luba uut laenu juurde saada. Näiteks on kliendil korraga võetud mitu laenu või on liigselt muid kohustusi, mistõttu ei saa kohustusi suurendada. Niisamuti on otsus negatiivne juhul, kui klient on jäänud maksevõlgnevusse. Maksevõlgnevusi kontrollitakse registritest. Laenuotsuseid tehakse vastavalt vastutustundliku laenamise põhimõtetele.

BestCredit OÜ on vastutustundlik ettevõte, kes järgib kõiki põhimõtteid, et leida kliendile parim lahendus. Kuna BestCredit OÜ pakub erinevaid laenutooteid (väikelaen, kinnisvaralaen, ehituslaen, käenduslaen, reisilaen), siis vastavalt tingimustele, mida klient vajab, leitakse sobiv toode.

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga