Makseraskused – mida teha?

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Mõnikord võib ette tulla, kus igakuised kohustused kasvavad üle eelarveliste vahendite. Põhjuseks tihti kas mõtlematud kulutused või ülejõu käivad laenukohustused (mitu laenu, kallid kiirlaenud vm). Et selliseid olukordi vältida, tuleks igal perel koostada eelarve, kus on välja toodud sissetulekud ja vabad vahendid. Eelarve koostamise kohta leiab informatsiooni meie blogis. Kuid mida teha makseraskuste korral, kui see on ootamatult tabanud.

Kuidas toimida, et antud olukorda enam ei tekiks:

  • Vaata üle oma kulutused;
  • Kirjuta gruppidena- (toit, vaba aeg, maksud, laenud jne) ja arvesta summaliselt välja, palju raha nendeks otstarveteks kulub;
  • Arvesta teatud summa ka ootamatute kulude tarbeks;
  • Vaata üle oma laenukohustused, ehk on võimalik kiirlaen väja vahetada odavama laenu vastu;
  • Prognoosi järgmise kuu sissetulekut;
  • Arvesta välja vaba raha, millega tuleb järgmine kuu toime tulla.

Kui makseraskus on tekkinud laenukohustuste tõttu, siis esmalt tuleb ühendust võtta laenuandjaga, eesmärgiga leida lahendus antud olukorrale. Olukorra lahendamiseks on mitmeid viise, mida tuleb kaaluda –  refinantseerimine, kiirlaenud välja vahetada odavama laenu vastu, laenu pikendamine, maksepuhkus jne. Lahenduseks ei ole see, kui Sa mitte midagi ei tee. BestCredit.ee soovitab alati igal oma kliendil makseraskute korral pöörduda oma murega ja koostööl leiame lahenduse. Meie spetsialistid ananvad nõu, kuidas olukorras käituda ning kuidas saab olukorda lahendada ilma, et tekiksid ebameeldivad tagajärjed. BestCredit.ee soovib kaunist pühade-eelset aega!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga