5 olukorda, kus refinantseerimine on mõttekas

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Laenu refinantseerimine on olemasoleva laenu asendamine teise laenuga sobivamate tingimuste saamiseks ja/või laenude koondamiseks. Refinantseerimisega on võimalik vähendada igakuiseid laenumakseid või koondada erinevad laenud üheks kuumakseks.

Millistel juhtudel võiks mõelda oma kohustuste refinantseerimise peale?

1.      Uuel refinantseerimiseks kasutataval laenul on väiksem intress

Kas Sa maksad 10 aastat tagasi võetud laenu eest suurt intressi? Täna on turusituatsioon muutunud ning intressimäärad on oluliselt madalamad. Kindlasti tasuks kaaluda refinantseerimise võimalust. Laenuandjate vaheline tihe konkurents võimaldab konkureerivate laenupakkumiste hulgast valida soodsaim.

2.      Uus laenuandja on paindlikum erinevate laenutingimuste osas

Sinu krediidivõime võib olla paranenud, aga olemasolev laenuandja ei paku piisavalt paindlikke tingimusi. Näiteks kui Sa soovid muuta maksegraafikut, lepingu varem lõpetada või hoopiski maksepuhkust, on oluline, et ka laenuandja Su soovidele vastu tuleks. Uuri, kui hästi praeguse partneriga asjaajamine sujub, kas iga liigutus on tasuline või hoopiski võimatu? Sellisel juhul tasuks kaaluda refinantseerimise võimalust parematel ja paindlikkumatel tingimustel, just nii nagu Sinule sobib!

3.      Kuumaksete vähendamiseks, laenude koondamiseks ja olemasoleva(te) laenu(de) intressid ja viivised on liiga kõrged.

Refinantseerimine võib olla päästerõngaks, kui Sul on finantskohustused erinevatele võlausaldajatele, Sul on laenud kõrgete intressimääradega ja igakuised laenumaksed ületavad Su rahalisi võimeid.

Koondades kõik kohustused ühe finantspartneri juurde, saad igakuist laenumakse suurust vähendada, mille võrra küll pikeneb tagasimakse periood, kuid hetke toimetulek paraneb. Tulevikus võivad ilmneda uued võimalused finantsolukorra paranemiseks ning laen on võimalik veelgi soodsamatel tingimustel panka üle viia.

4.      Kallimate laenude tagasimaksmiseks

Väikeste laenude kohustused võivad kasvada üle pea ja olukorrast pääsemiseks võetakse uusi laene. Selliselt võetud laenud teevad laenukohustuse täitmise keerulisemaks, kuna mitu väikest laenukohustust on suure intressikuluga (nt kiirlaenud). Kokkuvõttes on ühe suure laenu intress madalam kui mitme väikse oma kokku.

5.      Olemasolevaid laene refinantseerides on võimalik laenusummat suurendada ning saada lisaraha.

Võibolla vajad hoopiski uut rahasüsti? Sul on tulnud mõni hea idee ettevõtlusega alustamiseks, aga raha napib ning võlad on kaelas. Refinantseerimine võib olla Sinu võimalus. Koonda oma senised kohutused ühe kindla ja usaldusväärse partneri juurde ning saad lisaraha oma suurepäraste ideede elluviimiseks, millega tulevikus oma finantsolukorda parandada.

BestCredit.ee pakub oma klientidele refinantseerimise võimalust. Selleks tuleb sõlmida üksainus  laenuleping. Refinantseerimine vähendab igakuiseid väljamakseid ning aitab taastada finantsvõimekust. Pakume lisaks võimalust tasuda olemasolevaid kohustusi ja võlgnevusi, võttes selleks kinnisvaralaenu. Kinnisvaralaenu klientidele pakume paindlikke tingimusi ning korrektse maksekäitumise korral ka lisalaenu võtmise võimaluse.

Pikaajalistel ja konstruktiivsetel suhetel tagab BestCredit.ee otsuste paindlikkuse igas olukorras, personaalse lähenemise igale kliendile ning samuti ka üleüldise lihtsuse ja hõlpsuse meie toodete kasutamisel.

Vähem laene. Vähem kulusid. Rohkem vabadust.

Alusta refinantseerimist!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga