5 näitajat, mida väikelaenu pakkuja valikul silmas pidada

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Väikelaen sobib üldjuhul hästi ootamatute kulude katteks, näiteks kodutehnika ostmiseks, kodu remondiks, ravikulude katmiseks või ettevõtlusega alustamiseks! Väikelaenu saamise tingimused on lihtsamad kui nt. kinnisvaralaenu puhul, ei ole vaja suuri tagatisi- piisab stabiilse sissetuleku olemasolust ja positiivsest krediidiajaloost.

Kuidas valida parim väikelaenu pakkuja?

1.      Summa, mida soovid laenata

Esmalt mõtle läbi, kui suures summas Sa laenu planeerid võtta ja kas krediidiasutus seda ka pakub. Väikelaenu maksimum ja miinimum varieeruvad erinevate krediidiasutuste puhul päris suure amplituudiga. Tavaliselt on see 50€ – 10 000€.

Mõnest asutusest ei ole võimalik laenata alla 500€, teisel juhul võib takistuseks saada maksimummäär, mida tagatiseta pakutakse, tihti mitte üle 2000€.

BestCredit.ee pakub Sulle väikelaenu summas 100€ -3000€.

2.      Lepingutasu ja muud võimalikud varjatud tasud

Enne lõplikku laenupakkuja valikut kontrolli kindlasti, kas lepingu sõlmise eest nõutakse eraldi tasu. Mitmed krediidiasutused seda tasu ei rakenda kuid olenevalt pakkujast, võib see olla isegi kuni 5% laenusummast!

Mõningad laenuettevõtted küsivad lisatasu näiteks ülelaekumiste ja tagasikannete, SMSide saatmise ja laenutaotluse läbivaatamise eest.

Ole ettevaatlik ja tutvu kõigi tingimustega põhjalikult!

BestCredit.ee väikelaen on lepingutasuta ning ka lisateenused on Sulle täiesti tasuta!

3.      Periood

Milline on laenu tagasimaksmise aeg? Tee kindlasti kalkulatsioon,  arvestades oma sissetulekuid, kui pika aja peale laen võtta. Millal oleks reaalne, et suudad laenu tagastada? Sellest sõltub ka laenu kuutasu.

BestCredit.ee pakub Sulle soovi korral pikka laenu tagasimakse perioodi:  1 kuu – 3 aastat.

4.      Intress

Tutvu kindlasti laenutingimustega!  Intressimäärad varieeruvad suuresti erinevate krediidiasutuste puhul:  tavaline vahemik väikelaenu puhul on 15-90% aastas, mis on tihti kõrgem võrreldes hüpoteeklaenuga. Intressi suurus oleneb ka laenuperioodist.

BestCredit.ee laenu tagasimakseid aitab Sul lihtsalt arvutada meie laenukalkulaator (laenuliugur):https://www.bestcredit.ee/et/vaikelaen#slider

5.      Lisaväärtused

Uuri ka muude soodustuste ja lisateenuste kohta!

BestCredit.ee pakub sulle näiteks professionaalset laenunõustamist, maksepuhkust, saad muuta maksegraafikut, tagastada väikelaenuennetähtaegselt, kasutada väikelaenu kampaaniapakkumisi.

Pakume ka Püsiklient ja Püsiklient PLUSS staatust. Püsikliendile on väikelaenud alati hea hinnaga. Kui jõuad Püsiklient PLUSS staatusesse, tekib Sul võimalus taotleda Lisalaenu ja saada personaalseid eripakkumisi. Lisaks on väikelaenud kiirlaenuturul soodsaima intressiga.

Pakume ka laenude refinantseerimise võimalust. Refinantseerimisega on võimalik vähendada igakuiseid laenumakseid ja koondada erinevad laenud üheks kuumakseks.

Kokkuvõtteks

Kui Sul on tekkinud ootamatu laenuvajadus, siis esmalt mõtle läbi kui suur summa Sinu vajadused rahuldab. Enne kui otsustad, millisest firmast laenu võtta, tutvu kindlasti põhjalikult erinevate teenusepakkujate lepingutingimustega- kas tasud on läbipaistvad või on kuskil varjatud kulusid, millega Sa arvestanud ei ole, millise perioodiga suudaksid laenu tagasi maksta, millised on laenupakkuja intressimäärad ning milliseid lisaväärtusi saaksid nö. kauba peale.

NB! Tee kõik otsused kaalutletult ning kiirustamata! 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga