Abistajad laenuotsuse tegemisel

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Enne, kui sa otsustad laenu võtta, tekib Sul palju küsimusi. Sul on tekkinud laenuvajadus ning järgmine samm on teha laenutaotlus laenupakkujale. Küsimusi on palju –  palju ma tagasi maksan (laenukalkulaator), milline saab olema kuumakse, milline saab olema lõppsumma, mida tagastan, kui palju ma laenu saan võtta, mis juhtub siis, kui ma tagasi maksta ei saa õigeks ajaks jne.

  • Laenukalkulaator

Laenukalkulaator annab ettekujutuse igakuisest maksekoormusest. Laenukalkulaatoreid on palju erinevaid ning iga toote kohta reeglina on erald laenukalkulaator. On ka selliseid laenukalkulaatorid, kuhu saad ise sisestada laenusumma ning teadaoleva intressiprotsendi. BestCredit.ee pakub laenukalkulaatorit Uuele kliendile, Püsikliendile ning Püsiklient Pluss-le. Püsiklientide laenukalkulaatoris on olemas juba Püsikliendi soodustused.

  • Vastutustundlik laenamine

See ei kehti mitte ainult laenuandjaile vaid ka kliendile, kes laenu taotlema hakkab. Tuleb teada oma tulude ja kulude suhet. Ehk siis mõelda selle peale, kas oletatav kuumakse on Sulle jõukohane. Selle teadmine aitab kindlasti vältida võimalikke arusaamatusi tulevikus. Ligikaudse kuumakse summa saad laenukalkulaatorist. Kaalu hoolega riske, mis laenuvõtmisel võivad esile kerkida. BestCredit.ee järgib vastutustundlikku laenamise põhimõtet. Loe täpsemalt meie kodulehelt.

  • Teadmine tagajärgedest

Oluline on omada informatsiooni juhuks, kui tekib laenu tagasimaksmisega raskused või ajutine tõrge. Uuri välja kontaktisikud, kelle poole koheselt pöörduda. Soovitatavalt tuleb probleemi korral pöörduda kontaktisiku poole koheselt, kui probleem tekib – oodates võivad tekkida lisakulutused. Samuti kuulub siia juurde elementaasete seadusandluste enese kurssiviimine. BestCredit.ee pakub teenusena laenu pikendamist ning laenu refinantseerimist. Laenu refinantseerides saad kasutada laenukalkulaatorit, et leida enese jaoks sobivaim uus kohendatud kuumakse.

  • Lepingueelne laenunõustamine

Iga laenuandja pakub enne laenu väljastamist lepingueelset laenunõustamist. Selge on see, et kui positiivne laenuotsus on olemas, tahetakse kiiresti laen juba kätte saada. BestCredit.ee soovitab Sul alati rääkida spetsialistil üle laenuga seotud asjaolud. Lepingueelne laenunõustamine annab Sulle parema ülevaate oma laenulepingust ning vajadusel Saad üle küsida selgusetuks jäänud lepingupunktid.

Enne laenuotsuse tegemist soovitab BestCredit.ee kasutada kõiki lihtsasti kättesaadavaid meetodeid, mis annavad Sulle parema ülevaate oma laenusoovist ning vajadusest. Kõige esimene samm on uurida laenukalkulaatorit ning võrrelda erinvaid kuumakseid erinevatel perioodidel – võib juhtuda, et algselt planeeritud laenuperiood jääb siiski liiga lühikeseks ning laenumakse ei pruugi olla jõukohane. Kaalutletuid otsuseid BestCredit.ee poolt!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga