Allahindlused ja ostumöllud

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Käes on aasta kõige intensiivsem aeg, kus tehakse hulgi erinevaid allahindlusi ja seda enamustes poodides. Kauplused meelitavad oste tegema just tema tootevalikust, veenavad, et just tema kaup on Sulle vajalik. Mida aasta lõpu poole, seda rohkem on märgata reklaame ja suuri allahindluskampaaniaid. Tulemas on ju detsembrikuu ning teadagi, see on kingituste tegemise- ja saamise kuu.

Enne ostlemist tasub mõelda:

  • Veendu, et Sul on ostetavat eset ilmtingimata vaja;
  • Veendu, et Sul on ostuks piisavalt vahendeid, et see ei raskenda edaspidist toimetulekut (nt. suuremate ostude puhul, nagu kodutehnika vm);
  • Järelmaksuga (järelmaks, laen vm) ostu puhul kaalu igakuiseid sissetulekuid ja väljaminekuid ning veendu, et osamakse ei tekita edaspidi rasket olukorda;
  • Tee nimekiri, kellele on plaanis jõulukingitusi soetada;
  • Järgi oma seatud eelarvet (nt. ühe kingituse peale ei kuluta rohkem, kui paika pandu summa)
  • Ostle oma võimaluste piirides;
  • Pea meeles, kingitus tuleb südamest ning ei pea olema ülemäära kulukas;
  • Tarbi mõistlikult ning ära kuhja kodu üle asjadega, mida Sa tegelikult ei vaja;
  • Kaalu põhjalikult ostu vajalikkust, isegi kui ost tundub seoses allahindlusega väga odav;
  • Pigem üks korralik ese, kui mitu samaväärset eset.

Peamine soovitus on jälgida, et allahindluskampaaniad Sind liigselt ei mõjutaks. Alati tuleks mõelda, kas me ka reaalselt vajame kaupa või teenust, mida reklaamitakse, või soovime me osta seda sellepärast, et see oli väga odav või väga nõutud ese. Mõeldes enne ostmist, võib pääseda hilisemast kahetsusest.

Suured kaubanduskeskused teevad tihti suuri kampaaniaid, mis meelitavad kokku palju huvilisi ja ostlejaid. Tihti on kaubavalikusse müügile tulnud tooted, mida ehk igapäevaselt muidu müügil ei pruugi ollagi. Siin on oht teha läbimõtlemata ost ehk toode ei pruugi tegelikult sobida, puudub harjumus. Võib märgata, et ostu hind võib sõltuda ka kogusest – mida rohkem ostad, seda soodsamalt saad. Siinkohal tasuks järele mõelda, kas ka tegelikult on tarvis osta suuremat kogust ning kas ka tegelikult on tarbimisvajadus nii suur. Kas see tasub ära?

Bestcredit.ee soovib kõigile mõistlikku tarbimist, kuna on tulemas periood, kus inimesed kulutavad oluliselt rohkem raha. Paljud on ka juba varakult asunud jõuluoste tegema, et jõulukuul koormust vähendada kuid need, kes alustavad jõuluostudega detsembris, tasub siiski jääda oma võimaluste piiridesse. Jõulueelsel kuul kasutatakse tihti ka krediitkaarte, järelmakse ja erinevaid laene (väikelaen, tarbimislaen) – Bestcredit.ee soovitab kindlasti kaaluda enne laenu võtmist oma finantsvõimalusi. Arukat tarbimist!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga