Finantseesmärgid uueks aastaks

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Tavaliselt on uue algus see, kus seatakse omale eesmärke. Eesmärgid on igal inimesel erinevad ja vastavad isiklikele soovidele ning emotsioonidele. Üheks eesmärgiks võib kindlasti olla finantsiline eesmärk – hakkan koguma raha!

Raha kogutakse erinevatel viisidel. Finantseesmärke võib seada nii lühiajaliselt kui ka pikaajaliselt. Lühiajalised eesmärgid on pigem eesmärk mõne väiksema- või kindla asja ostu sooritamiseks. Pikaajalised eesmärgid on pigem kogumise eesmärgil, tagavara raha kasvatamiseks, ootamatusteks, reisimiseks või siis kinnisvara soetamiseks.

Ootamatud sündmused võivad tekkida igal ühel meist. Näiteks võivad selleks olla:

  • Mõne kodumasina väljavahetamine;
  • Töö kaotus mõnel pereliikmel;
  • Laenu (väikelaen, kinnisvaralaen) võtmise vajadus;
  • Sissetulekute vähenemine jm.

Eesmärke tuleks seada vastavalt oma võimalustele.  Kõige parem on seda teha kirjutades üles oma sissetulekud ja kulutused ning omada ülevaadet oma vabadest vahenditest. Vabad rahalised vahendid on see, kust sa saad hakata eesmärke seadma.

Alusta esialgu ühest eesmärgist korraga. Võib juhtuda, et eesmärki täites võib lisaks veel jääda vaba raha ehk juba uue eesmärgi täitmiseks. Samuti võib olla vastupidi, et eesmärki ei suudeta seatud aja jooksul täita. See tähendab, et eesmärk on seatud üle oma reaalsete võimete. Ühe eesmärgi seadmine ja täitmine annab juba kogemuse ja ülevaate, kuidas edaspidi finatseesmärke seada.

BestCredit OÜ soovib oma klientidele mõistlikke finantsotsuseid ning palju saavutatud eesmärke. Head uut aastat!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga