Laen

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Sõna laen tekitab inimestes erinevaid tundeid. Laenuteema oleks nagu tabuteema kuigi enamus inimesi on laenuga mingil moel kokku puutunud. Põhjus, miks see on kujunenud tabuteemaks ning tekitanud erinevaid problemaatilisi teemasid, on inimeste finantsoskamatuse vähene teadlikkus.

Kuidas rahaasju planeerida, tuleks õpetusi jagada juba lapsest saati. Juba algõpetuse faasis tuleb lapsele selgitada, kuidas raha teenitakse ning mis kui palju maksab. Samuti kaasata laps eelarve teemadesse.

Laenuvajadus on inimestel tekkinud erinevatel põhjustel, kas millegi konkreetse asja ostuks, mingi sündmuse tarbeks, reisiks vm. Enne laenamist tuleks kaaluda kõiki variante, milline finantseerimisvõimalus on konkreetse vajaduse tarbeks kõige mõistlikum. Ehk pole laen just kõige esmane variant. Kui siiski laen, siis tuleb teha eelnevalt eeltöö, mida see järgnevate laenumaksete perioodis muudab ehk teha eelarve. Eelarve annab kindla selge pildi, millised on järgnevate kuude sissetulekud, väljaminekud ning millises suurusjärgus on nn”vaba raha”. Antud eelarve annab ka mõista, kui suurt kuumakset on võimalik tasuda, et mitte pere-eelarvet lõhki ajada. Laenu võttes on võimalik siiski määrata endale sobiv kuumakse. Loomulikult teeb laenuettevõte omalt poolt maksevõimeanalüüsi olemasolevate andmete põhjal, et leida vastutustundlik lahendus.

Vastutustundlik laenamine on viimastel aastatel olnud aktuaalne teema. Vastutustundlik laenamine on kahepoolne- klient ja ettevõte. Klient on vastutustundlik sellega, et esitab enda kohta tõesed ja õiged andmed ning ettevõte omalt poolt pakub vastutustundlikult kliendile kõige sobivaima variandi, võttes arvesse kliendi sissetulekud ning väljaminekud. Samuti on kahepoolselt kohustus tutvuda ning tutvustada laenulepingu tingimusi. Kui laenuvõtjale jääb midagi selgusetuks, annavad ülevaate ettevõtte spetsialistid, kes selgitavad tingimused arusaadavalt.kliendile. Kui laenad BestCredit.ee-st, on alati võimalus küsida lisainformatsiooni oma laenulepingu kohta, saada põhjalik ülevaade nii tingimuste – kui ka maksegraafiku osas.

BestCredit.ee valikus on erinevaid laenutooteid (väikelaen, käenduslaen, reisilaen, hüpoteeklaen, autolaen), mille vahel Sa saad valida omale sobivaima. Küsi lisainfot meie spetsialistidelt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga