Säästetud raha kasutamisest

Share on FacebookTweet about this on Twitter

BestCredit.ee loodab, et mõnel kliendil peale meie soovitusi, kuidas pärast pühi rahaliselt toime tulla, või tänu koostatud pere-eelarvele, pangakontole on tekkinud- ja ootab kasutamist kogutud või säästetud rahasumma. Nendele, kellel ei õnnestunud veel raha kõrvale panna, tuletame meelde, et veebruar on tuludeklaratsiooni esitamise kuu, mis tähendab võimalust saada osa tasutud tulumaksust tagasi. Järgnevalt püüab BestCredit.ee  lühidalt soovitada võimalusi, kuidas saadavat lisasissetulekut kasutada läbimõeldult ja sihikindlalt.

Selleks, et erinevate säästmise võimaluste vahel parim otsus langetada, peab vastama mõningatele küsimustele: mida, kui palju ja mis eesmärgiga tahetakse raha koguda. Eestis eksisteerib mitu võimalust säästa raha ning oma säästetud raha investeerida tulude saamise eesmärgiga.

Raha kogumine pangakontole või kogumishoiusele on turvaline säästmisviis. Raha saab kasutada lepingus toodud tingimustel ning paljudel juhtudel saab intresse kasutada juba hoiustamise perioodil. Pangahoiuste üheks oluliseks ja lahutamatu osaks on intressimäär. Just tänu kehtestatud intressimäärale teenib hoiustatud raha tulu. Pangahoiuste turg on hästi lai, teenused erinevad teineteisest oma tingimuste ja tulususe poolest: nõude-, tähtajaline-, säästu- ja investeerimishoius. Hoiused muutuvad tänapäeval üha populaarsemaks tänu nende turvalisusele, mille eest vastutab Eestis Tagatisfond.

Riskantsemad, kuid samal ajal edu puhul suurema tuluga, on järgmised raha paigutamise võimalused: fondid, võlakirjad, aktsiad. Need sobivad pigem riskivõtlikule inimesele, kellel on olemas vastavad teadmised ja kogemused ning kes saab paigutada suurema summa, millelt oodatakse maksimaalset tulu pikema aja jooksul. Kuid siinuures peab siiski olema valmis ka raha kaotamiseks.

Omalt poolt pakub BestCredit.ee investeerimisest huvitatud era- ja äriisikutel võimalust rahaliselt panustada kiiresti arenevasse ettevõttesse. Täpsemalt antud võimalusest Saad lugeda kodulehel.

Toredat sõbrakuud!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga