Laenuintress – mis see on ja kuidas kokku hoida intresside pealt

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Intress on tasu laenu kasutamise eest. Laenuintress on teatavasti erinevatel laenutoodetel väga erinev. Kõik oleneb laenutootest, laenusummast, perioodist, tagatisest v.m. Laenude liike on palju erinevaid ning vastavalt sellele kujunevad ka laenuintressid.

Laenude levinumad liigid on näiteks:

  • Eluasemelaen
  • Kiirlaen
  • Tarbimislaen
  • Liising

Odavaima  ja kalleima laenuintressiga laenutooted

Kõige odavamad on laenud, mis on tagatud. Tagatis tähendab kas siis kinnisvara-, käendus- või muu tagatisega tagatud laen. Kuna laen on tagatud, siis laenuandja risk on madalam. Soodsaima intressi saab üldjuhul siis, kui võetakse laen pikemaks perioodiks. BestCredit.ee pakub kinnisvara tagatisel, autokiirlaenu ning käenduslaenu soodsatel tngimustel. Lisaks loe meie blogist, miks on BestCredit.ee laen soodne.

Mõnevõrra kallimad on laenud, mis on tagamata. Tagamata laenud on küll kallimad, kuid taotletakse ja menetletakse kiiremini, sest siin pole vaja teostada tagatise hindamist ega ülevaatamist. Tagatiseta laenud sobivad pigem kliendile, kellel on tekkinud ettenägematu kulutus või on muul moel laenu kiiresti tarvis.

Kuidas laenuintressi pealt kokku hoida?

 Laenuintresside pealt on võimalik kokku hoida mitmel moel:

  • Ennetähtaegselt tagastades laen.
  • Refinantseerides oma laenu odavama laenuga.

Kui oled laenu võtnud ning mingil hetkel jääb Sul reservi vaba raha, on mõistlik see vaba raha kasutada oma finantskohustuse ennetähtaegse tagastamise peale. Sellega hoiad kokku laenuintresside pealt. Näiteks, kui oled laenanud kaheks aastaks ja aasta pärast oleks Sul võimalik ülejäänud laenatud summa laenuandjale tagastada, siis hoiad kokku terve aasta intresside summade pealt.

Refinantseerida on mõistlik juhul, kui on võimalik saada odavam laen ning kallim laen odavama laenu arvelt ära tasuda. Näiteks kasutatakse hüpoteeklaenu selleks, et ära tasuda pisemad kallimad laenud. BestCredit.ee pakub Sulle hüpoteeklaenu refinantseerimiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga