Mis on hüpoteek?

Categories Teenused, Varia
0
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Hüpoteek on kinnisvara pant, mida võib seada laenulepingu või mõne muu kohustuse tagatiseks. Pangad ja finantsasutused väljastavad kahte tüüpi laene: tagatisega ja tagatiseta. Hüpoteeklaen ehk kinnisvaralaen kuulub tagatisega laenude hulka. See tähendab seda, et laenu saamiseks peab laenutaotlejal olema kinnisvara või keegi kolmas isik peab olema nõus pakkuma oma kinnisvara laenutaotlejale tagatiseks.

Hüpoteegi seadmine toimub ainult notari juures, kus lepitakse kokku, mida (mis lepingut) hüpoteek tagab. Hüpoteegi seadmise kohta tehakse Kinnistusraamatusse vastav kanne. Kanne sisaldab infot hüpoteegisumma, hüpoteegipidaja ja kohese sundtäitmise kohta. Isik, kelle kasuks seatakse hüpoteek on hüpoteegipidaja ehk tavaliselt ühtlasi ka laenuandja. Sundtäitmine tähendab, et juhul, kui laenusaaja ei täida oma kohustusi laenuandja ees, on laenuandjal õigus pöörduda otse kohtutäituri poole hüpoteegiga koormatud tagatise müügi alustamiseks. Hüpoteegi seadmisel märgitakse ka hüpoteegisumma. Hüpoteegisumma on tavaliselt suurem, kui laenusumma. Hüpoteegisumma peab tagama mitte ainult võetud laenusumma, vaid ka tekkivad intressid, viivised ja muud võimalikud kõrvalnõuded. Hüpoteegisumma näitab, kui palju maksimaalselt saab hüpoteegipidaja nõuda võlgnikult ning see summa peab loomulikult olema ka põhjendatud.

BestCredit pakub hüpoteegiga tagatud laenu suuremate ostude või äri finantseerimiseks paindlikel tingimustel. Hüpoteeklaenu puhul hindame eelkõige kinnisvaratagatise väärtust ja seisukorda ning kliendi regulaarseid, tõendatavaid tulusid. Oluliseks peame märkida, et laenuraha kasutamiseks mingeid piiranguid ei seata. Rohkem infot kinnisvaralaenu tingimustest ja taotlemisest võid leida siit.  Samuti pakub BestCredit laenude ning kohustuste koondamise (refinantseerimise) teenust, võttes laenu kinnisvara tagatisel. Selle teenuse abil saab kõik oma kallimad laenud ja kohustused koondada üheks madalama intressiga laenuks. Rohkem infot teenuse kohta leiad meie kodulehelt.

Iga laen on kohustus, seega tuleks analüüsida hoolikalt enne laenu võtmist kõiki oma rahalisi võimalusi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga