“Mu kallis isa…”

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Novembrikuu teised nimetused on talvekuu, kooljakuu, hingedekuu jmv. Selles kuus on palju tähtpäevi ning üks tähtsamatest ja toredamatest neist on perepüha – isadepäev, mida 2014. aastal tähistatakse 9. kuupäeval ehk skandinaavia kombekohaselt novembrikuu teisel pühapäeval. Isadepäeval avaldatakse tänu isadele ja vanaisadele. Eestisse tuli isadepäev Soomest. Mujal maailmas on erinevates riikides omad kindlad või liikuvad kuupäevad ja üks levinumatest on isadepäev juunikuu kolmandal pühapäeval, nagu näiteks USA-s, Kanadas, Prantsusmaal ja Suurbritannias.

Isadepäev pääses Eestis riiklike tähtpäevade hulka alles taaskehtestatud Eesti Vabariigis. Ehkki isadepäeva on püütud igati perepühaks muuta, on see senini pigem koolide, õppeasutuste, sõjaväeosade, sõjakoolide ja muude selletaoliste organisatsioonide poolt tähistatav tähtpäev. Selle tähtpäeva sihiks on süvendada isade ja laste suhteid. Paljud õppeasutused ongi selle kuulutanud isaga sportimise päevaks. Samamoodi ka militaarstruktuurid on hakanud kasutama isadepäeva oma tegemiste propageerimiseks. Suure ja esimese kõikide laste isadepäeva perepeo korraldasid nad Tallinnas Eesti Näituste hallis 2002. aasta 10. novembril. Üritusest võttis osa ligi 7000 inimest ja sellisena oli see ka seni suurim isadepäeva pidu Eestis.

Kui maailmas peetakse emadepäeva lilledeks kõige rohkem nelke, siis isadepäeva lilledeks on saanud punane ja valge roos. BestCredit.ee soovib kõikidele isadele ja vanaisadele toredat päeva koos perega!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga