Ostu finantseerimine

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Turul on valida erinevaid võimalusi oma oste finantseerida – järelmaks, krediitkaart, väikelaen, liising, tagatisega laen jne. Kui omal puuduvad vajalikud vahendid ostu sooritamiseks, kasutatakse ühte eelpool välja toodud võimalustest. Igasugune kõrvaline abi ostu finantseerimiseks eeldab, et juurde tulevad kulud ning ost kujuneb kallimaks, kui alghind. Kuid kui seda on tarvis siiski teha, tuleb mõelda, milline mainitud võimalustest on Sulle kõige kasulikum ja mugavam. Tuleb teada, mida tähendavad mõisted intress, intressimäär ja krediidi kulukuse määr.

Intress on laenu hind, mida tuleb laenupakkujale tasuda laenu kasutamise eest ning intressimäära suurust näidatakse protsentides. Reeglina on see kindel kokkulepitud protsent ja maksegraafiku vältel ei muutu (v.a hüpoteeklaenud). Enne lepingu sõlmimist tutvu kindlasti, kuidas intress kujuneb, kas intress arvestatakse laenujäägilt või kogusummalt. Lisaks intressile võivad kaasneda ka muud kulud- lepingutasu, teenustasud v.m.

Laenuandja peab Sind informeerima kõikidest kuludest, mis kaasnevad antud lepinguga ning lepingus välja tooma krediidi kulukuse määra. Krediidi kulukuse määr sõltub erinevatest näitajatest- laenu summast, intressimäärast, tähtajast, lepingutasu suurusest, muudest võimalikest tasudest ning see näitab laenu kasutamisest tulenevat kogukulu Sinu jaoks, juhul kui sa kasutad laenu lepingu lõpuni.

Kui otsustad sooritada ostu järelmaksu, väikelaenu või mistahes muu laenutoote abiga, siis reeglina sõlmitakse Sinuga annuiteetgraafik. See tähendab, et igakuised maksed on jaotatud võrdsetesse osadesse. Igakuine makse koosneb esialgu suuremalt jaolt intressist ja väiksemast põhiosast ning graafiku jätkudes muutub intressiosa maksest väiksemaks ja põhiosa suuremaks.

Üldiselt jäävad intressimäärad järelmaksu ja krediitkaardi pakkujatel üsna ühte vahemikku. BestCredit.ee pakub Sulle väikelaenu soodsatel tingimustel ning samuti on võimalus taotleda kinnisvara tagatisel laenu, mis võib olla kasulikum, kui mõni muu turul pakutud järelmaks või krediitkaart. Tutvu pakkumistega meie kodulehel!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga